Miętowy Drink
6 czerwca 2018Sok a’la Kubuś
6 czerwca 2018Mango Lassi
Niedojrzałe mango jest bogatym źródłem witaminy C. Zawiera jej więcej, niż wpół dojrzałe i dojrzałe mango. Jest także doskonałym źródłem witaminy B1 oraz B2, zawiera także dużą ilość niacyny. Koncentracja tych witamin różni się w zależności od dojrzałości owocu i warunków otoczenia w jakim dojrzewa. Dojrzałe owoce są bardzo sycące i odżywcze. Głównym składnikiem mango jest cukier jabłkowy oraz kwas cytrynowy. Kwasy te są utylizowane przez organizm i wspomagają gospodarkę zasadową w ciele.
Składniki:
2 owoce mango,
1 szklanka jogurtu naturalnego,
200 g jogurtu greckiego,
1/2 szklanki wody z lodem.
Sposób przygotowania:
Obieramy mango. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, wybieramy program Smoothie w blenderze BioChef Living Food. Cieszymy się smoothie w wysokiej szklance. Blender znajdziesz w Naszym sklepie pod tym linkiem BioChef Living Food
Wartość odżywcza w 100g:Witamina C – 36,4 mg,
Tiamina – 0,028 mg,
Ryboflawina – 0,038 mg,
Niacyna - 0,669 mg,
Witamina B6 - 0,119 mg,
Kwas foliowy - 43 µg,
Witamina A – 1082 IU,
Witamina E – 0,90 mg,
Witamina K - 4,2 µg,
Wapń – 11 mg,
Żelazo - 0,16 mg,
Magnez - 10 mg,
Fosfor - 14 mg,
Potas - 168 mg,
Sód – 1 mg,
Cynk - 0,09 mg.
Sposób przygotowania:
Obieramy mango. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, wybieramy program Smoothie w blenderze BioChef Living Food. Cieszymy się smoothie w wysokiej szklance. Blender znajdziesz w Naszym sklepie pod tym linkiem BioChef Living Food
Wartość odżywcza w 100g: