Miętowy Drink
6 czerwca 2018
Sok a’la Kubuś
6 czerwca 2018

Mango Lassi



Niedojrzałe mango jest bogatym źródłem witaminy C. Zawiera jej więcej, niż wpół dojrzałe i dojrzałe mango. Jest także doskonałym źródłem witaminy B1 oraz B2, zawiera także dużą ilość niacyny. Koncentracja tych witamin różni się w zależności od dojrzałości owocu i warunków otoczenia w jakim dojrzewa. Dojrzałe owoce są bardzo sycące i odżywcze. Głównym składnikiem mango jest cukier jabłkowy oraz kwas cytrynowy. Kwasy te są utylizowane przez organizm i wspomagają gospodarkę zasadową w ciele.
Składniki:
  • 2 owoce mango,
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego,
  • 200 g jogurtu greckiego,
  • 1/2 szklanki wody z lodem.

  • Sposób przygotowania:
    Obieramy mango. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, wybieramy program Smoothie w blenderze BioChef Living Food. Cieszymy się smoothie w wysokiej szklance. Blender znajdziesz w Naszym sklepie pod tym linkiem BioChef Living Food

    Wartość odżywcza w 100g:
  • Witamina C – 36,4 mg,
  • Tiamina – 0,028 mg,
  • Ryboflawina – 0,038 mg,
  • Niacyna - 0,669 mg,
  • Witamina B6 - 0,119 mg,
  • Kwas foliowy - 43 µg,
  • Witamina A – 1082 IU,
  • Witamina E – 0,90 mg,
  • Witamina K - 4,2 µg,
  • Wapń – 11 mg,
  • Żelazo - 0,16 mg,
  • Magnez - 10 mg,
  • Fosfor - 14 mg,
  • Potas - 168 mg,
  • Sód – 1 mg,
  • Cynk - 0,09 mg.
  • banner v4